Bespaar ook energie met úw  Vereniging van Eigenaren  (VvE)

Neem  maatregelen om energie te besparen met uw VvE! De hernieuwbare energieopwekking in Nederland gaat sneller groeien, waardoor uw energieverbruik afneemt en u daarmee kosten bespaart.. Een energieadviseur brengt de mogelijkheden voor uw VvE complex in kaart via een energieadvies.

De subsidie energiebesparing eigen huis voor Verenigingen van Eigenaren is 4 april gewijzigd. De regeling is verbeterd voor het energieadvies en het subsidieplafond is verhoogd naar € 12 miljoen.

Hoe vindt u een adviseur?

Op deze website is een locator te vinden waar u uw VvE adviseur kunt selecteren door alleen het vinkje VvE te gebruiken. De adviseurs die gespecialiseerd en ervaren zijn met VvE’s staan daar vermeld. Zij kunnen u helpen met een goed energiebesparingsplan en de subsidieaanvraag. In de SEEH worden voorwaarden gesteld aan de adviseur. De VvE adviseurs in de locator voldoen aan deze voorwaarden.

Hoe vraagt u subsidie aan?

Voor u als VvE zijn er interessante leen- en subsidiemogelijkheden voor energiebesparing.  Gaat u als  VvE voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan hier de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan. . Er is ook subsidie beschikbaar voor de kosten van het energieadvies, uw Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) én de procesbegeleiding. 

Hoe vindt u draagvlak in uw VvE?

Wilt u energiebesparende maatregelen uitvoeren aan uw complex? Dan heeft u uw medeleden nodig om hiermee in te stemmen. Als u een goed plan maakt, samen met een adviseur, dan levert u de juiste informatie. Hier leest u alles over het 5-stappenplan van VVE Belang.

Zoekt u een energiebespaarlening?

VvE’s kunnen ook de Energiebespaarlening aanvragen. De VvE Energiebespaarlening helpt VvE’s  hun complex te verbeteren en kosten te besparen. U leest er hier alles over. Met de lening kunnen VvE’s energiebesparende maatregelen direct laten uitvoeren, zonder dat zij er eerst geld voor opzij hoeven te zetten. VvE’s profiteren dus direct. Een energiezuinig appartement én een fijne plek om te wonen. Nu en in de toekomst.

Wilt u als VvE meer weten over energiebesparing? Kijk dan hier voor meer informatie.